Inspiratielab On Tour Ruwaard in Oss

Mensen met een beperking krijgen te maken met veel wetten en regels wanneer zij de stap maken van dagbesteding naar werk. Domein overstijgend werken vanuit verschillende gemeentedomeinen, sociaal ontwikkelbedrijven, UWV en zorgorganisaties kan blokkades naar werk wegnemen. Er zijn al veel mooie initiatieven die laten zien dat domein overstijgende ondersteuning kan werken. Toch valt er voor betrokken partijen nog veel te leren. Zoals Ruwaard in Oss

SimpelSwitchen_Logo

Inspirerende samenwerking 

Tijdens het inspiratielab on Tour in Oss werden ervaringen gedeeld rondom de stappen van dagbesteding naar werk en leerden we over de inspirerende samenwerking in Oss. We stonden samen stil bij een casus uit Oss en dachten met elkaar na over wat het probleem is en welke oplossingsrichtingen we konden bedenken. Zo ging het over een maatwerkovereenkomst met een niet-gecontracteerde aanbieder Wmo, dachten we out-of-the-box over een elektrische fiets als alternatief vervoersmiddel naar dagbesteding en zagen we nog maar eens dat één telefoontje genoeg kan zijn om een doorbraak te bereiken. 

Ook inspiratie opdoen?

Het verhaal van Oss en andere inspirerende voorbeelden staan beschreven in het onderzoek Inspiratie voor Integrale ondersteuning! Er volgt nog een inspiratielabs, in Nijmegen (25 april). Wil je mensen met een beperking in jouw regio integraal ondersteunen in hun weg naar werk? Loop je tegen verschillende werkwijzen, regelgeving en schotten in budgetten aan? Laat je dan inspireren en meld je aan. De bijeenkomsten zijn voor managers bij een sociaal ontwikkelbedrijf, zorgorganisatie, UWV of in het sociaal domein bij een gemeente. 

 

 

 

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Aart Bertijn
Telefoonnummer
Portretfoto Aart Bertijn