Nieuws

Internationaal onderzoek naar de impact van Covid-19 op mensen met een verstandelijke beperking en hun verzorgers

Leestijd: 2 minuten
08 september 2020

Met een internationaal team wil de Universiteit voor Humanistiek in kaart brengen wat de impact is van COVID 19 op mensen met een verstandelijke beperking en hun verzorgers. Zorgverleners en familieleden van iemand met een verstandelijke beperking wordt gevraagd hieraan mee te werken door een online-enquête in te vullen.

wereldkaart met daarover heen een tekst met covid 19

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een team van 26 onderzoekers in 19 landen onder leiding van het UCD Centre for Disability Studies in Ierland. Voor meer informatie over het onderzoek zie: 
https://www.uvh.nl/onderzoek/leerstoelgroepen/burgerschap-en-humaniseri…

De uitkomst van het onderzoek wordt gebruikt om inzichtelijk te maken hoe COVID-19 mensen met een verstandelijke beperking en hun zorgverleners raakt en heeft geraakt en ook om waar mogelijk invloed uit te oefenen op het verbeteren van hun omstandigheden. Het is immers voor veel mensen met een verstandelijke beperking, hun families en zorgverleners een ongelooflijk ontwrichtende periode (geweest) . Doel is om het beleid en de gevolgen hiervan beter te begrijpen door de ervaringen in Nederland te vergelijken met de effecten en ervaringen in andere landen en zodoende in beeld te krijgen wat in deze maanden werkte en wat niet.

Het invullen van de enquête neemt ongeveer 25 minuten in beslag. Klik hier om de enquête te starten.

Portretfoto van Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: