Nieuws

Ipse de Bruggen breidt forensische SGLVG-kliniek uit

05 februari 2013

Zorginstelling Ipse de Bruggen opent bij Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden in Poortugaal een dependance van de bestaande forensische SGLVG+ kliniek. Verspreid over drie maanden komen er 24 plaatsen beschikbaar op twee afdelingen van de Kijvelanden. De eerste cliënten komen vanaf 18 maart 2013.

SGLVG staat voor Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt. De + in de afkorting staat voor het feit dat cliënten behandeling krijgen binnen een forensisch kader. De behandeling van SGLVG+ cliënten binnen dit gespecialiseerde behandelcentrum vindt plaats op het snijvlak verstandelijk gehandicaptenzorg, ggz en justitie. De behandeling is gericht op de omgang met de verstandelijke beperking, de behandeling van de psychopathologie en het terugdringen van de recidive.

Nieuwbouw
Ipse de Bruggen is al een paar jaar op zoek naar een geschikte locatie om de SGLVG+ kliniek uit te breiden. Omdat de geplande nieuwbouw nog een aantal jaar op zich laat wachten, heeft de organisatie met het ministerie van Justitie afspraken gemaakt om deze behandelplekken te huisvesten in de Kijvelanden.

Samenwerking
De SGLVG-kliniek in Zwammerdam werkt al enkele jaren samen met drie andere klinieken binnen ‘De Borg’. Deze nieuwe dependance gaat ook onderdeel uitmaken van deze samenwerking. Hierdoor bundelen we onze krachten en delen we expertise op het gebied van bejegenen (VG-zorg), behandelen (GGZ) en beveiligen (justitie).