Kanker en werk: Wat kun je als werkgever doen?

Jaarlijks krijgen circa veertigduizend werknemers kanker. De kans op overleving wordt steeds groter. Ook kunnen steeds meer mensen met kanker aan het werk blijven. Belangrijk is dat werkgevers hierbij de juiste begeleiding bieden. Hoe kan de werknemer aan het werk blijven?

Met medewerking van VNO-NCW, MKB-Nederland, Kroon op het Werk, NVAB en V&VN heeft de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiƫntenorganisaties een brochure ontwikkeld. Deze biedt werkgevers een handreiking voor het begeleiden van medewerkers met kanker, met als doel dat hij of zij aan het werk kan blijven.

Openheid
De informatie vormt een basis om samen met de medewerker invulling te geven aan het werk. Uitgangspunt is dat uw medewerker u over de ziekte heeft verteld. Wettelijk gezien hoeft dat niet. In de praktijk blijkt dat openheid en gesprekken bijdragen aan het kunnen blijven werken met kanker.

Brochure
Uitgebreide informatie en folders vindt u op www.kankerenwerk.nl. De algemene brochure Kanker en werk en andere folders over verschillende vormen van kanker zijn te bestellen (directe link) via de NFK: 030-29 16 090, info@nfk.nl of www.nfk.nl.

Bron: VNO-NCW

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Aart Bertijn
Telefoonnummer
Portretfoto Aart Bertijn