Nieuws

Kennis op de kaart: Kennislandschap Gehandicaptensector vernieuwd

29 juni 2022

Het Kennislandschap Gehandicaptensector is geactualiseerd en een nieuwe versie is nu beschikbaar! Vorig jaar is het kennislandschap gelanceerd, een initiatief van Vilans en de VGN.

Kennislandschap Gehandicaptensector

Steeds meer kennis over de gehandicaptensector is online te vinden, maar het overzicht miste. Het Kennislandschap Gehandicaptensector, een online wegwijzer in de vorm van een doorklikbare infographic, leidt direct naar de juiste kennis en informatie.

Wat vind je in het kennislandschap?

In het kennislandschap vind je welke kennishouder voor een bepaald thema kennis aanbiedt, voor welke doelgroep deze kennis wordt aangeboden en op welke manier. In de infographic staan verschillende onderwerpen. Als je op het onderwerp klikt waar je meer over wilt weten, dan kom bij de kennishouder met actuele informatie en kennisproducten. Het kennislandschap is gemaakt voor (zorg)professionals, naasten van mensen met een verstandelijke beperking, beleidsmakers en andere betrokkenen in de gehandicaptensector.

Deelname aan het kennislandschap

Is jouw organisatie ook betrokken bij het ontwikkelen en delen van kennis? En ben je een vindplaats van actuele kennis in de gehandicaptensector? Laat het dan weten via info@kennispleingehandicaptensector.nl. Onder een vindplaats verstaan we een online plek waar eindgebruikers daadwerkelijk kennis kunnen ophalen en downloaden.

Het Kennisplein Gehandicaptensector verzorgt het beheer van het kennislandschap, zoals het doorvoeren van periodieke updates en verwerken van aanvullingen. Kortom, een kennislandschap met altijd de meest actuele kennis en partijen die bijdragen aan betere zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. We hopen dat kennis zo nog beter gaat stromen!

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: