Nieuws

Kennislandschap Gehandicaptensector is vernieuwd

13 december 2023

Het Kennislandschap Gehandicaptensector is geactualiseerd en een nieuwe versie is nu beschikbaar! Er zijn veel partijen en organisaties waar kennis te halen is voor mensen die werken in de gehandicaptensector. Het kennislandschap biedt inzicht en overzicht en leidt je naar de organisatie met de kennis en informatie die jij nodig hebt.

Kennislandschap Gehandicaptensector

Het Kennislandschap Gehandicaptenzorg is een initiatief van Vilans en de VGN. Steeds meer kennis over de gehandicaptensector is online te vinden, maar het overzicht miste. Het kennislandschap is een online wegwijzer in de vorm van een doorklikbare infographic. Ieder jaar zorgen we voor een update van de informatie en kijken we of er nieuwe relevantie partijen kunnen worden toegevoegd. Zo zijn er nu weer vier partijen toegevoegd. 

Wat vind je in het kennislandschap?

In het kennislandschap vind je welke kennishouder voor een bepaald thema kennis aanbiedt, voor welke doelgroep deze kennis wordt aangeboden en op welke manier. In de infographic staan verschillende onderwerpen. Als je op het onderwerp klikt waar je meer over wilt weten, dan kom bij de kennishouder met actuele informatie en kennisproducten. Het kennislandschap is gemaakt voor (zorg)professionals, naasten van mensen met een verstandelijke beperking, beleidsmakers en andere betrokkenen in de gehandicaptensector.

Deelname aan het kennislandschap

Is jouw organisatie ook betrokken bij het ontwikkelen en delen van kennis? En ben je een vindplaats van actuele kennis in de gehandicaptensector? Meld je dan aan via dit formulier . Onder een vindplaats verstaan we een online plek waar eindgebruikers daadwerkelijk kennis kunnen ophalen en downloaden.

Het Kennisplein Gehandicaptensector verzorgt het beheer van het kennislandschap, zoals het doorvoeren van periodieke updates en verwerken van aanvullingen. Kortom, een kennislandschap met altijd de meest actuele kennis en partijen die bijdragen aan betere zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. We hopen dat kennis zo nog beter gaat stromen!

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: