Nieuws

Nieuwe versie wegwijzer corona voor begeleiders

18 december 2020

Het Kennisplein Gehandicaptensector heeft samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) de in april gelanceerde wegwijzer corona voor begeleiders vernieuwd. Begeleiders zijn in de coronatijd op zoek naar betrouwbare informatie over corona in de gehandicaptenzorg. Het beleid van de eigen zorgorganisatie is daarin leidend.

Wegwijzer corona begeleiders Kennisplein Gehandicaptensector

Online wegwijzer 

Deze wegwijzer is bedoeld als aanvulling. Hij geeft begeleiders snel inzicht in de meest gestelde vragen en verwijst naar goede bronnen met antwoorden, zoals de VGN-site. Door de update verwijst de wegwijzer weer naar de meest relevante informatie zoals de vernieuwde Handreiking Bezoek en logeren en het Overzicht Richtlijnen testen en PBM.  Als begeleiders snel een afweging moeten maken, kunnen ze deze online wegwijzer gebruiken. Hierin is onder andere aandacht voor de thema’s spanning, angst of agressie bij de cliënt, Familie betrekken en ondersteunen, Zorgen voor jezelf en Zorg op afstand.

Meer informatie over de wegwijzer vind je op de website van het Kennisplein Gehandicaptensector. Daar kun je de wegwijzer ook downloaden.

Minie Eising VGN
Wil je meer weten?
Neem contact op met Minie Eising

Deze pagina is een onderdeel van: