Nieuws

Kennisplatform EVB+ voorziet in behoefte

03 april 2017

Tijdens een bijeenkomst op maandag 3 april is officieel het Kennisplatform EVB+ opgericht. Bij de tien aangesloten zorgorganisaties is de behoefte aan kennisdeling en verbinding groot. EVB+ (de afkorting SGEVG wordt ook gebruikt) staat voor mensen met een (zeer) ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Uiteindelijke doel van het Platform EVB+ is de kwaliteit van leven van de doelgroep te verbeteren. 'Het is een bijzondere doelgroep, die bijzondere aandacht verdient.'

De oprichtingsvergadering EVB+ vond plaats bij Meneer Vos, de lunch/vergaderaccommodatie op het terrein van Pluryn, De Winckelsteegh in Nijmegen. De initiatiefnemers van het platform zijn de zorgorganisaties Cello, Dichterbij, Driestroom, Gemiva-SVG Groep, Koraal Groep, Stichting Pergamijn, Philadelphia, Pluryn, Siza en Zideris. Zij waren allemaal vertegenwoordigd tijdens de oprichtingsvergadering en zetten hun handtekening onder een intentieverklaring.

De zorgorganisaties waren ook aanwezig op 3 februari jl., waar tijdens een drukbezocht symposium in Ede het startschot voor het Kennisplatform EVB+ werd gegeven. Sinds 2015 houdt een werkgroep van de aangesloten zorgorganisaties zich bezig met de oprichting van het platform. Er bleek een gedeelde behoefte aan ontmoeten, delen, casuïstiek, thema’s en vakgroepen rond onderwerpen als diagnostiek/behandeling, vrijheid en veiligheid, zelfverwondend gedrag, seksualiteit, het netwerk van de cliënt, invulling van vrije tijd, competenties van medewerkers, aantrekken van medewerkers en huisvesting/bouw.

Inmiddels hebben naast de oprichters nog veertien zorgorganisaties belangstelling voor het platform getoond. Met hen wordt binnenkort gesproken over deelname.

Deze pagina is een onderdeel van: