Nieuws

Kwaliteitverbeteraars op een rij

17 december 2012

Maar liefst zesendertig kwaliteitverbeteraars dongen dit jaar mee naar de Jenneke van Veen-Verbeterprijs. In de Jenneke van Veen-Verbeterkrant, die afgelopen vrijdag tijdens de uitreiking van de prijs is gepresenteerd, vindt u al deze kwaliteitverbeteraars op een rij. Met daarnaast extra aandacht voor de winnaar, de twee andere genomineerde projecten en de acht kwaliteitverbeteringen die een eervolle vermelding verdienen.

Vrijdag was de feestelijke uitreiking bij de Friese gehandicaptenzorgaanbieder Talant; de winnaar van de Jenneke van Veen-Verbeterprijs 2012. Talant won met het Beeldhorloge, dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met klokkijken en hulp kunnen gebruiken bij het oriënteren in de tijd.

Genomineerden
De twee andere genomineerden voor de prijs waren Abrona met de KEN MIJ-methodiek voor de vergroting van individuele medezeggenschap van cliënten. En Cavent met het project Buzz Buddy dat cliënten in staat stelt om zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer door middel van een zogeheten tracker met GPS-functie.

Eervolle vermeldingen
Acht kwaliteitverbeteraars die net geen nominatie in de wacht sleepten, krijgen in de Jenneke van Veen-Verbeterkrant speciale aandacht. Het gaat om 's Heeren Loo, Esdégé-Reigersdaal, ORO, Philadephia, Stichting Innoveren met Zorg, Stichting Prisma, Stichting WonenPlus en Vanboeijen/De Noorderbrug.

Stichting Innoveren met Zorg heeft speciaal voor het verschijnen van de krant een filmpje over haar kwaliteitverbetering (de SnooZzzmob) gemaakt.

Jenneke van Veen
Tot 2011 was Jenneke van Veen hoofdinspecteur verpleging en chronische zorg van de IGZ en onder andere voorzitter van de stuurgroepen Kwaliteitskader in de VVT- en gehandicaptensector. Bij haar afscheid hebben VGN, ActiZ, Platform VG en LOC, als blijk van waardering voor haar inzet voor de kwaliteitsverbetering van de zorg, de Jenneke van Veen Verbeterprijs in het leven geroepen. De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt. Volgend jaar is de VVT-sector aan de beurt.  

U vindt de Jenneke van Veen-Verbeterkrant in de bijlage.