Nieuws

Landelijke ondersteuning implementatie Woonplaatsbeginsel Jeugd stopt geleidelijk

22 juni 2022

Per 1 januari 2022 is het nieuwe woonplaatsbeginsel Jeugd van kracht. De overdracht van jeugdigen die volgens het nieuwe woonplaatsbeginsel administratief verhuizen, was een arbeidsintensief proces voor gemeenten en zorgaanbieders en is ook nog niet voor alle gemeenten afgerond. Om die reden zijn de ondersteunende activiteiten van het landelijk projectteam eerder verlengd tot 1 juli 2022. Per 1 juli stopt een deel van de werkzaamheden van het projectteam.

Jeugdzorg

Dit betekent het volgende: 

  • Voor vragen over specifieke casussen kunnen gemeenten en zorgaanbieders nog tot 1 juli terecht bij het projectteam en in de community (Groep Woonplaatsbeginsel Jeugdwet). Vanaf 1 juli kunt u hiervoor terecht bij een jurist met verstand van jeugdwetgeving; veel gemeenten hebben overigens een abonnement bij een dienstverlener die deze ondersteuning biedt.
  • Deze community (Groep woonplaatsbeginsel Jeugdwet) stopt op 1 september. De informatie (alle handreikingen, stroomschema’s, relevante blogs, links naar webinars) blijft beschikbaar via een Archiefpagina die hiervoor wordt ingericht. Alle leden van de community krijgen hierover bericht zodra deze archiefpagina beschikbaar is.
  • Het mailadres meldpunt woonplaatsbeginsel blijft tot het einde van het jaar in de lucht.
  • De contactpersonendatabase blijft ook bestaan tot het einde van het jaar.

Meer informatie vind je in het blog van Truus Vernhout, projectleider implementatie woonplaatsbeginsel jeugd

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: