Nieuws

Lutz Jacobi op werkbezoek bij activiteitencentrum De Noorderbrug

06 september 2012

Op vrijdag 7 september (van 10:30 uur tot 12:30 uur ) brengt PvdA-Tweede Kamerlid Lutz Jacobi een werkbezoek aan dagbesteding De Cande in Leeuwarden. Zij zal daar met cliënten van de Cande, een activiteitencentrum van De Noorderbrug, in gesprek gaan over hun zorgen en wensen rondom de gehandicaptenzorg en de bezuinigingen op het gehandicaptenvervoer. 

 Lutz Jacobi haalde in februari 2012 het landelijke nieuws toen zij zich als onverwachte PVDA-kandidaat meldde als opvolger van Job Cohen. Jacobi werkte in Friesland bij diverse gezondheidsinstellingen en is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Ze staat bekend als ‘groen’ politicus. 

Bezuinigingen gehandicaptenvervoer

De Noorderbrug is blij met alle aandacht van politici omdat haar cliënten relatief zwaar getroffen worden door onder ander de bezuinigen van 150 miljoen op het gehandicaptenvervoer. Hierdoor dreigt sluiting van locaties en komen er minder mogelijkheden voor cliënten om activiteiten te volgen.

Met dezelfde reden is op 10 september (10:15 uur vanaf station Assen) door de Centrale Cliëntenraad van de Noorderbrug een bijeenkomst georganiseerd in dagbestedingcentrum De Delft waarop zes kandidaat-Tweede Kamerleden in een rolstoel samen met cliënten hun (proef)stem gaan uitbrengen. Dit onder het motto: ‘Met de voeten/wielen in de modder” .

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: