Masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek' 2019-2020 van start

De masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' van de VGN is op 24 januari 2019 van start gegaan met 13 deelnemers: academici en andere beroepsbeoefenaars in de gehandicaptenzorg die hun kennis over onderzoek willen opfrissen en uitbreiden om daadwerkelijk onderzoek te gaan doen.

Het programma

De masterclass bestaat uit zeven cursusdagen en een individuele sessie in de periode van januari 2019 tot november 2019 en twee dagen in maart en juni van 2020. Daarin krijgen deelnemers - naast algemene kennis over onderzoek - inzicht in verschillende aspecten van wetenschappelijk onderzoek voor mensen met een beperking. Ook biedt de masterclass begeleiding en ondersteuning bij het lezen en analyseren van wetenschappelijke literatuur, het schrijven en indienen van een onderzoeksplan en de uitvoering van het onderzoeksvoorstel. Meer informatie vindt u in de bijlage.

De deelnemers

De 13 deelnemers zijn werkzaam bij 11 verschillende organisaties en hebben uiteenlopende functies: orthopedagogen, (neuro)psychologen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, beleidsadviseurs, innovatie-medewerkers en managers. Ook de onderwerpen van hun onderzoeksvoorstellen zijn divers: die variĆ«ren van meetinstrumenten voor visuele functies, fitheid, zelfregie, executief functioneren en slapen tot de effecten van begeleiderkenmerken en teamkenmerken.

De docenten

Het programma wordt verzorgd door twee hoofddocenten: dr. Joop Hoekman, zelfstandig onderzoeker (Joop Hoekman Training, Advies, Onderzoek) en dr. Sabina Kef, coach/docent (Research Support Gehandicaptenzorg), en senioronderzoeker en docent aan de Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast zijn voor diverse onderdelen deskundige gastdocenten/onderzoekers uitgenodigd.

 

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Jan Visscher
Telefoonnummer
06-13203391
Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van