Nieuws

Máxima brengt verrassingsbezoek aan Buurtmarkt Breedeweg

15 april 2014

Ze waren inmiddels wel wat gewend bij Buurtmarkt Breedeweg als het om ‘hoog bezoek’ gaat. Nog geen jaar geleden kwam minister Schippers immers langs. Maar als Koningin Máxima opeens op de stoep staat, is dat toch even anders.

Het gebeurde dinsdagochtend 15 april echt. De Koningin bracht een verrassingsbezoek aan de maatschappelijke onderneming van Pluryn in het Groesbeekse kerkdorp Breedeweg. De Buurtmarkt is een van de drie winnaars van de Appeltjes van Oranje, een eervolle prijs van het Oranjefonds. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Oranjefonds en wilde persoonlijk kennismaken met de trotse prijswinnaars.

Bij Buurtmarkt Breedeweg werken mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met een verstandelijke beperking. Ze doen werkervaring op in de supermarkt, de bakkerij of de lunchroom. De Buurtmarkt is een gewone supermarkt met veel regionale producten in het assortiment. Inwoners van Breedeweg zijn blij met de voorziening. Zij hebben sinds de opening van de Buurtmarkt weer een supermarkt in hun dorp.

Koningin Máxima werd uitgebreid rondgeleid door de winkel. Bij vertrek gaf medewerker Gerard haar een welgemeende afscheidszoen: “Die kans krijg ik nooit meer!” De foto haalde uitgebreid de media.

Op 22 mei ontmoet een delegatie van de Buurtmarkt Breedeweg de Koningin overigens opnieuw. Dan reikt ze op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje uit aan de winnaars. Koning Willem-Alexander is er dan ook bij.