Nieuws

Meest uitgebreide informatie over arbeidsmarkt zorg en welzijn in Nederland

16 juli 2015

Hoe ontwikkelt de werkgelegenheid in de VVT zich? Hoeveel 55-plussers werken er in de gehandicaptenzorg of de GGZ?  Hoeveel werknemers uit de kinderopvang zoeken naar een andere baan? En wat is het studierendement van een opleiding tot pedagogisch medewerker in Groningen? De antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden op de website AZWinfo.nl van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Nu in een nieuw jasje!

keyboard met knop waarop staat onderzoek

AZWinfo.nl is het vertrekpunt voor elke analist, adviseur of bestuurder die visie en beleid ontwikkelt op de arbeidsmarkt in de zorg- en welzijnssector. De website biedt toegang tot actuele onderzoeksgegevens en geeft inzicht in ontwikkelingen, trends en knelpunten. Zowel landelijk als regionaal. 

Overzichtelijke factsheets
Nieuw op de site zijn de factsheets. Deze geven snel inzicht in een aantal belangrijke thema’s, zoals de ontwikkeling van de werkgelegenheid, de instroom in opleidingen en de mobiliteit. Voor elke branche en regio is een factsheet ontwikkeld, waarin diverse arbeidsmarktaspecten belicht worden. Bijvoorbeeld de verdeling van de werkgelegenheid naar opleiding of verloop van personeel.

Op maat maken
Ook het gebruik van de website is vereenvoudigd en uitgebreid. Het is nu mogelijk om zelf een selectie van gegevens te maken én te bepalen hoe deze weergegeven moeten worden. De gegevens kunnen zo gemakkelijk worden gebruikt voor verdere analyses en het plaatsen in een powerpoint presentatie of rapport. 

Attenderingsservice
Geïnteresseerden kunnen via een attenderingsservice bericht krijgen als er nieuwe data en publicaties zijn geplaatst. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.azwinfo.nl (door te klikken op de tekst in de blauwe balk). 

Omvangrijk onderzoeksprogramma
De informatie op de website wordt verzameld in het kader van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Het ministerie van VWS en de sociale partners in Zorg en Welzijn zijn opdrachtgevers. Het doel van het programma is om partijen in zorg en welzijn te voorzien van betrouwbare informatie over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zodat zij hier beleid op kunnen maken.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: