Nieuws

Meld je aan voor VGN-masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek'

01 april 2018

Volgend jaar start de VGN een nieuwe editie van de masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'. Je kunt je vanaf nu aanmelden!

gekleurde tandwieltjes in de vorm van hersenen

De VGN vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt in de gehandicaptenzorg. Want met die uitkomsten kunnen we onze zorg en begeleiding aan mensen met een beperking verder innoveren. Wij moedigen organisaties in de gehandicaptenzorg daarom aan om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Om hen daarbij te helpen, organiseren we volgend jaar, in 2019, voor de zevende keer de succesvolle masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'.

Wat leer je?

Tijdens de masterclass leer je stap voor stap om een onderzoeksplan op te stellen en uit te voeren. Ervaren onderzoekers en docenten leren je hoe je de slag maakt van een probleem naar een onderzoeksvraag. En hoe je vervolgens een onderzoeksplan opstelt. Het formuleren van een heldere probleemstelling en een deugdelijke onderzoeksaanpak krijgen veel aandacht tijdens de masterclass. Tijdens de uitwerking hiervan ontvang je regelmatig feedback van je docenten.

Naast dat je heel concreet aan de slag gaat met je eigen onderzoeksplan krijg je ook theorie aangereikt. Bijvoorbeeld over de methodologische aspecten van onderzoek.

Wat levert de masterclass je op?

Aan het eind van de masterclass heb je een gedegen en kansrijk onderzoeksplan geschreven. Daarmee kun je aan de slag om je onderzoek ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Diverse deelnemers van eerdere edities van deze masterclass gingen je daarin voor. Zo vonden verschillende promotieonderzoeken hun start in de masterclass, zoals ... Ook leidden diverse onderzoeken tot concrete producten die in de praktijk worden gebruikt, zoals ...

De masterclass heeft ook effect op jouw eigen persoonlijke groei. Zo leer je door de bril van een wetenschapper te kijken naar je eigen handelen en dat van collega's. Je ontwikkelt je reflectievermogen.

Downloads

Angela Dielemans
Wil je meer weten?
Neem contact op met Angela Dielemans

Deze pagina is een onderdeel van: