Nieuws

Schrijf je in voor de Masterclass Wetenschappelijk Onderzoek in de Gehandicaptenzorg

Leestijd: 2 minuten
17 april 2023

Vanaf nu kun je je inschrijven voor de nieuwe editie van de VGN-masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'. De Masterclass gaat van start op 8 september 2023 en wordt afgesloten op 21 juni 2024. Aan het eind van de masterclass heb je een gedegen en kansrijk onderzoeksvoorstel geschreven, waarmee je aan de slag kunt om je onderzoek ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

Masterclass

De VGN vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt in de gehandicaptenzorg. Op basis van de onderzoeksresultaten kunnen we onze zorg en begeleiding aan mensen met een beperking verder innoveren. Wij moedigen organisaties in de gehandicaptenzorg aan om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Daarom organiseren we voor de negende keer de succesvolle masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' met coaching van dr. Sabina Kef en dr. Mariët van der Molen.

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor academici en hbo’ers die werkzaam zijn bij organisaties in de gehandicaptenzorg (voor mensen met zintuiglijke, motorische, verstandelijke of meervoudige beperkingen). Dat kunnen zowel starters of junior-onderzoekers zijn als mensen die hun kennis over onderzoek willen opfrissen om daadwerkelijk onderzoek te gaan doen. De masterclass staat open voor uiteenlopende vakgebieden en functies bijvoorbeeld:

  • Psychologen, orthopedagogen
  • Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten
  • Verpleegkundigen, artsen VG
  • Managers, beleidsmedewerkers, geestelijk verzorgers

Wat leer je?

Tijdens de masterclass leer je om een onderzoeksvoorstel op te stellen en uit te voeren. Ervaren onderzoekers en docenten coachen je hoe je de slag maakt van een probleem naar een onderzoeksvraag. En hoe je kansrijk een gedegen onderzoeksvoorstel opstelt. Het formuleren van een heldere probleemstelling en een deugdelijke onderzoeksaanpak krijgen veel aandacht tijdens de masterclass. Tijdens de uitwerking hiervan ontvang je regelmatig feedback van je docenten. Naast dat je heel concreet aan de slag gaat met je eigen onderzoeksvoorstel, krijg je ook theorie aangereikt. Bijvoorbeeld over de methodologische aspecten van onderzoek. In de masterclass word je tevens geïntroduceerd in de onderzoekswereld, o.a. via gastpresentaties van hoogleraren Gehandicaptenzorg, en werk je aan de verbinding tussen theorie en praktijk.

Praktische informatie

De negen masterclass-dagen vinden plaats in een vergadercentrum in het midden van het land, grenzend aan prachtige natuur, en op het kantoor van de VGN in Utrecht.  De kosten voor deelname bedragen € 3795,--. Alle verdere informatie vind je in de brochure. Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier.
 

Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: