Nieuws

Start 8e editie masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg' 2021/2022

19 maart 2021

De VGN vindt het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek plaatsvindt in de gehandicaptenzorg. Want met die uitkomsten kunnen we onze zorg en begeleiding aan mensen met een beperking verder innoveren. Wij moedigen organisaties in de gehandicaptenzorg daarom aan om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Om hen daarbij te helpen, organiseren we al vele jaren de succesvolle masterclass 'Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg'. In september 2021 start de VGN de 8e editie van de masterclass.

Masterclass

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor academici en hbo’ers die werkzaam zijn bij organisaties in de gehandicaptenzorg (voor mensen met zintuiglijke, motorische, verstandelijke of meervoudige beperkingen). Dat kunnen zowel starters in onderzoek zijn als mensen die hun kennis over onderzoek willen opfrissen om daadwerkelijk onderzoek te gaan doen. De masterclass staat open voor uiteenlopende vakgebieden en functies bijvoorbeeld

  • Psychologen, orthopedagogen
  • Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten
  • Verpleegkundigen
  • Managers, beleidsmedewerkers, geestelijk verzorgers.

Wat leer je?

Tijdens de masterclass leer je stap voor stap om een onderzoeksplan op te stellen en uit te voeren. Ervaren onderzoekers en docenten leren je hoe je de slag maakt van een probleem naar een onderzoeksvraag. En hoe je vervolgens een onderzoeksplan opstelt. Het formuleren van een heldere probleemstelling en een deugdelijke onderzoeksaanpak krijgen veel aandacht tijdens de masterclass. Tijdens de uitwerking hiervan ontvang je regelmatig feedback van je docenten. Naast dat je heel concreet aan de slag gaat met je eigen onderzoeksplan krijg je ook theorie aangereikt. Bijvoorbeeld over de methodologische aspecten van onderzoek.

Wat levert de masterclass je op?

Aan het eind van de masterclass heb je een gedegen en kansrijk onderzoeksplan geschreven. Daarmee kun je aan de slag om je onderzoek ook daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Diverse deelnemers van eerdere edities van deze masterclass gingen je daarin voor, zie dit artikel en deze blog.  
De masterclass heeft ook effect op jouw eigen persoonlijke groei. Zo leer je door de bril van een wetenschapper te kijken naar je eigen handelen en dat van collega's. Je ontwikkelt je reflectievermogen.

De Masterclass beslaat een periode van ongeveer een jaar. Streven is de masterclass zoveel mogelijk via fysieke cursusdagen te organiseren, uiteraard voor zover dat binnen de geldende coronamaatregelen mogelijk is.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost € 3300,-. In deze prijs zijn inbegrepen de overnachtingen in een eenpersoonskamer (bij meerdaagse fysieke bijeenkomsten), maaltijden en koffie/thee tijdens alle bijeenkomsten. Voor eigen rekening komen consumpties buiten de bijeenkomsten om, kosten van literatuur, overig werkmateriaal en reiskosten. (N.B.: Mochten vanwege coronamaatregelen onverhoopt geplande fysieke bijeenkomsten moeten worden vervangen door digitale bijeenkomsten, dan kan dit mogelijk leiden tot restitutie van een deel van de cursuskosten.)

In onderstaande brochure vindt u uitgebreide informatie, inclusief de algemene voorwaarden.

Alsnog deelnemen?

Hoewel de masterclass inmiddels van start gegaan is, is er ruimte voor enkele nieuwe deelnemers om alsnog in te stappen. Wie daarvoor belangstelling heeft kan het beste zo spoedig mogelijk (uiterlijk 14 oktober) contact opnemen met de VGN. Aanmelden voor de masterclass kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Het is alleen mogelijk om voor de hele masterclass in te schrijven. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: