Nieuws

Meldpunt voor goede toegankelijkheid in de anderhalvemetersamenleving

14 mei 2020

Het College voor de Rechten van de Mens opent vandaag het meldpunt Goed Toegankelijk. Door de coronamaatregelen ervaren mensen met een beperking extra knelpunten in winkels, horeca of bij andere dienstverlening. Het meldpunt Goed Toegankelijk is een platform waar mensen met een beperking en ondernemers problemen én oplossingen kunnen delen.

twee poppetjes met 1,5 meter afstand corona

Toegankelijkheid niet vanzelfsprekend

Door de coronamaatregelen ervaren mensen met een beperking nog meer obstakels in winkels of online. Even boodschappen doen bij de supermarkt, je medicatie halen bij de apotheek of online een aankoop doen. Voor mensen met bijvoorbeeld een mobiliteits- of zintuigelijke beperking is dit niet vanzelfsprekend. Zeker nu, in de coronacrisis, zijn deze diensten vaak niet toegankelijk. Hierdoor kunnen mensen met een beperking hier niet (zelfstandig) gebruik van maken.

Voorbereiden op anderhalvemetersamenleving

Maar ook ondernemers zijn door de coronacrisis hard getroffen. Nu ondernemers zich voorbereiden op een anderhalvemetersamenleving is het daarom voor iedereen belangrijk dat goederen en diensten ook toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Sámen werken aan oplossingen

Als toezichthouder op het VN-verdrag handicap brengt het College in kaart welke problemen mensen met een beperking ervaren met toegankelijkheid tijdens de coronacrisis. Ook verzamelen ze oplossingen die mensen met een beperking en ondernemers zelf al hebben bedacht om drempels weg te nemen.  Meld je probleem of oplossing of lees hier meer informatie over het meldpunt Goed Toegankelijk.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: