Nieuws

Minister Hugo de Jonge neemt boek niet-normaal in ontvangst

17 juli 2019

Woensdag 10 juli nam Hugo de Jonge, minister van VWS, het boek niet-normaal in ontvangst. VGN-voorzitter Boris van der Ham, directeur Frank Bluiminck en publicist Jos van der Lans waren hierbij aanwezig om het boek over de geschiedenis van de gehandicaptenzorg te overhandigen. 

Over de gehandicaptenzorg in Nederland valt heel veel te vertellen. In de periode na de Tweede Wereldoorlog is er veel veranderd. Zo streven we nu naar eigen regie en inclusie en werd het VN-verdrag ondertekend. Hoe kijken we terug op die geschiedenis? Waar lopen mensen tegenaan? Hoe verloopt de integratie in de samenleving?  In het boek worden in de vorm van veertien interviews verhalen opgehaald uit de recente geschiedenis van de gehandicaptenzorg in Nederland. Dilemma’s, ingewikkeldheden, paradoxen en perspectieven worden getoond. De VGN gaat samen met haar stakeholders aan de slag met de dilemma’s in de zorg.

Vlogteam

Tijdens de boekoverhandiging waren ook ervaringsdeskundigen Mireille de Beer-Durand en Danny Verstallen van de LFB aanwezig. Zij hielden een interview met minister Hugo de Jonge, VGN-voorzitter Boris van der Ham en publicist Jos van der Lans. Naast een leuke vlog hebben ze ook een mooie video gemaakt van de overhandiging. Kijk je mee?

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit