Nieuws

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink: 'Wees niet beperkt in je sociale contacten!'

01 april 2020

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Wil jij je verhaal delen? Dat kan. KRO-NCRV is het Corona Quarantaine Contact gestart, een initiatief dat mensen telefonisch met elkaar in contact brengt. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink roept expliciet mensen met een beperking op om zich aan te melden om gebeld te worden.

Rick Brink
Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink

Vooral mensen met een beperking hebben minder contacten

Het Corona Quarantaine Contact van de KRO-NCRV brengt mensen samen: mensen die hun hart willen luchten en mensen die willen luisteren. Want juist nu moeten we met elkaar in contact blijven. Veel mensen zitten vanwege het coronavirus binnen, waardoor het contact met de buitenwereld steeds minder wordt. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met een beperking. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we extra goed naar elkaar omkijken.

Corona Quarantaine Contact: 'Tijd voor actie!'

De Minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink, roept specifiek mensen met een beperking op om zich aan te melden voor het Corona Quarantaine Contact. 'Mensen met een beperking hebben veelal een zwakkere weerstand en moeten daarom extra voorzichtig zijn. Zij kunnen moeilijker het huis uit om een boodschap te doen of krijgen weinig tot geen bezoek meer van ouders, vrienden of andere bekenden. Tijd voor actie! Want ook al zijn veel mensen met een beperking sociaal geïsoleerd, het is belangrijk om elkaar te blijven spreken, contact met de wereld buiten je eigen huis te houden. Door het Corona Quarantaine Contact kunnen we mensen telefonisch met elkaar in contact brengen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met en zonder beperking, mensen met veel sociale contacten en mensen die het met wat minder doen. Maar één ding hebben we allemaal gemeen en dat is dat we er voor elkaar willen zijn. Samen brengen we elkaar verder, juist nu.'

Meld je aan via https://www.kro-ncrv.nl/corona-partners.

Ronella Bleijenburg

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: