Nieuws

Nieuwsbrief oktober Platform EMG

05 oktober 2012

De nieuwsbrief van het Platform EMG van oktober staat nu online. Deze uitgave staat weer vol met onder andere nieuws, agendapunten en de maandelijkse column. Hieronder een kleine greep uit de nieuwsbrief.
 

Bent u onze nieuw columnist(e)?
Na enkele jaren heeft onze columniste Linda Bruins Slot besloten te stoppen met haar twee-maandelijkse column. In december zal haar laatste column verschijnen. Daarom zijn wij voor het nieuwe jaar op zoek naar een nieuwe columnist(e). Het Platform EMG is voor ouders en professionals en het zou mooi zijn als we dit in de columns kunnen uitdragen. We laten graag een professional en ouder aan het woord in de columns.

Landelijke EMB dag gedragdeskundigen en onderzoekers geeft inspiratie!
Op maandag 1 oktober is bij Sherpa de eerste landelijke dag voor gedragsdeskundigen georganiseerd door Sherpa, Amerpoort en het Landelijk Platform EMG. Deze dag stond in het teken van wetenschappelijk onderzoek voor de praktijk. Het was een inspirerende dag en er zijn goede contacten gelegd en onderlinge afspraken gemaakt. Deze dag wordt geëvalueerd en krijgt mogelijk jaarlijks een vervolg.

Bevelingstheater Zinderling
Met ZINDERLING heeft theater De Lachende Zon een nieuwe belevingstheater -voorstelling met muziek, geluiden, snuffelen, interactie met het publiek en prachtige poppen gemaakt. De voorstelling is bedoeld voor mensen met een ernstige en matige verstandelijke beperking.

Column: onderzoekt alle dingen
'De praktijk leert dat onderzoek noodzakelijk is.' O ja? Is dat zo? Het kost vooral veel tijd van de cliënt. Dat kan niet de bedoeling zijn toch? En toch. Waarom? Hier een klein, voorzichtig, vast niet compleet maar wel gemeend pleidooi.

Lees hier de volledige nieuwsbrief van het Platform EMG.

Deze pagina is een onderdeel van: