Nieuws

Onderzoek naar geweld jegens mensen met licht verstandelijke beperkingen

07 maart 2018

Heeft u als kind wel eens geweld meegemaakt op een woongroep?
De Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar geweld in wooninstellingen voor kinderen en jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. De VGN vindt dit belangrijk onderzoek omdat het erkenning geeft aan slachtoffers en we er lering uit kunnen trekken voor de toekomst.

Voor dit onderzoek zoeken de onderzoekers mensen die nu of vroeger in een wooninstelling verbleven. Zij willen graag met deze mensen praten. Ze willen weten hoe het was om op een groep te wonen. Ook willen ze praten over ervaringen met geweld. Bijvoorbeeld slaan, schoppen, duwen, gooien met spullen, schelden, schreeuwen, bedreigen en seksuele dingen. Het kan gaan om geweld door groepsgenoten, of geweld door begeleiders.

Voor het gesprek komen zij bij u langs. Het gesprek duurt ongeveer een uur. U kunt altijd vragen om een pauze of om te stoppen. De uitkomst van dit onderzoek wordt opgeschreven in een verslag. We beloven dat informatie over u anoniem blijft. Dit betekent dat uw naam nergens genoemd wordt.

Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Mailt of belt u dan naar onderzoeker Anne Vos (email: geweldjeugdzorg-fmg@uva.nl ;  telefoonnummer 020-5251451

 

 

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: