Nieuws

'Ontzettend trots dat ik aanwezig mag zijn bij inhuldiging'

29 april 2013

Ton Verhoog, cliënt van VGN-instelling Philadelphia in Woerden, heeft een uitnodiging ontvangen voor de inhuldiging van koning Willem Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. “Ik ben ontzettend trots dat ik 30 april aanwezig mag zijn bij de inhuldiging! Dat ik dit nog mag meemaken”, aldus Ton Verhoog.

De uitnodiging is er één van de 500 die naar ‘gewone’ mensen in het hele land zijn gegaan. Zij mogen bij de inhuldiging in de Nieuwe Kerk aanwezig zijn. Iedereen kon zich hiervoor inschrijven en een reden opgeven van waarom zij aanwezig zouden moeten zijn bij het historische evenement.

Veertig jaar in dienst
Ton Verhoog woont al geruime tijd met veel plezier bij Philadelphia in Woerden. Als verrassing schreef zijn werkgever, de Sluisgroep in Woerden, hem voor de inhuldiging in. Ton is dit jaar veertig jaar in dienst van de Sluisgroep en gaat binnenkort met pensioen. Een brief van de commissaris van de koningin bevestigde dat Ton was uitverkoren. Trots laat hij de uitnodiging zien, zie foto.

Kostuum
Ton heeft speciaal voor deze gelegenheid een kostuum moeten kopen. Ook moet hij aan veel dingen tegelijk denken en zich aan afspraken houden. Zo mag er bijvoorbeeld niet gepraat worden in de kerk en zal hij lang moeten wachten. Maar natuurlijk gaat hij de nieuwe koning en koningin zien!

Groepsportret
Een klein deel van de 500 gasten wordt vastgelegd in een 'groepsportret' van de inhuldiging. Dat zal bestaan uit 150 portretten in één lijst die samen een doorsnede van de Nederlandse samenleving vormen ten tijde van de inhuldiging. Ook hiervoor heeft Ton een uitnodiging ontvangen. Hij is erg trots en denkt dat het portret een mooi aandenken voor toekomstige generaties zal zijn.