Kroonappel Oranjefonds uitgereikt aan Best Buddies

Op 16 mei heeft Best Buddies Nederland uit handen van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinses Beatrix de Kroonappel in de categorie Jeugd ontvangen. Best Buddies stimuleert vriendschap tussen studentvrijwilligers met jonge mensen met een licht verstandelijke beperking.

Samen gaan ze winkelen, koken of sporten. Door die vriendschap vergroot het sociaal netwerk van jongeren met een verstandelijke beperking; dat geeft een impuls aan hun geluk en voorkomt dat zij in een isolement raken met weinig vrienden. De studentvrijwilligers ervaren dat vrijwilligerswerk leuk is en zetten stappen in actief burgerschap.

Kroonappels Oranje Fonds
Het Oranje Fonds startte deze Kroonappelszoektocht ter ere van de inhuldiging van zijn beschermpaar. Met de Kroonappels wijst het Oranje Fonds samen met de Nederlandse bevolking de nieuwe Koning en Koningin de weg naar bijzondere maatschappelijke organisaties in het land.

Namens Best Buddies Nederland hebben Tessa Erkens, Leo van Leeuwen en Marlinda Hommel de prijs in ontvangst genomen. Voor Marlinda, buddy ambassadeur van de stichting, betekent Best Buddies Nederland erg veel: "Dankzij Best Buddies heb ik vrienden gekregen om leuke dingen mee te doen."