Nieuws

Opleidingen met SOEC-erkenning hebben ook meerwaarde voor cliënt

30 oktober 2012

Scholingen met SOEC-erkenning hebben niet alleen een meerwaarde voor de cursist, maar ook een merkbaar effect op het leven van cliënten. Dat staat in Markant nummer 9 van november 2012.

Steeds meer instellingen voor gehandicaptenzorg laten hun opleidingen erkennen door de Stichting Opleidingserkenningen Care (SOEC). Een van de eisen hierbij is dat de scholing van medewerkers ook perspectief biedt voor de cliënt.

De Amarant Groep brengt dit in de praktijk. Hun leergangen zijn gebaseerd op de competentieprofielen die gemaakt zijn voor de gehandicaptenzorg en zijn erkend door de SOEC. Het uitgangspunt bij de leergangen is niet alleen de vakkennis van de cursist, maar ook de bijdrage aan de kwaliteit van leven van de cliënten. Cursisten voeren praktijkgerichte opdrachten van de leergang dan ook uit samen met een cliënt.

Andere criteria voor erkenning van opleidingen door de SOEC zijn bijvoorbeeld eisen die gesteld worden aan de docenten, de manier van toetsen, en de lesinhoud die in overeenstemming moet zijn met de competentieprofielen.

Lees het volledige artikel in de Markant van november.

Deze pagina is een onderdeel van: