Nieuws

Oproep minister De Jonge: beoordeel je gemeente op toegankelijkheid

05 december 2017

Vice premier en minister van VWS Hugo de Jonge ontving op 28 november het campagneteam van Nederland Onbeperkt, dat werkt aan de laatste fase van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente.  De Jonge onderstreepte zijn sympathie voor de verkiezingscampagne met een oproep aan mensen met een beperking en verwanten om hun gemeente te beoordelen. “Doe mee aan de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente. Op 18 december maak ik de top 5 bekend.”

dejonge

De oproep werd geplaatst op de Facebookpagina van Nederland Onbeperkt en werd via Twitter verspreid. De respons was groot gaf een flinke 'boost' aan het aantal ingediende beoordelingen. Beoordelen op www.mtg2018.nl kan nog tot en met 15 december. Nadat de minister de top vijf bekend heeft gemaakt, volgt verdiepend onderzoek bij de vijf koplopers. In januari en februari wordt aan de hand van verschillende onderzoeksmethoden een gedetailleerd beeld gemaakt van de prestaties die de top-5 leveren op het gebied van inclusie en de mate waarin ze het VN-verdrag al waarmaken. 

In de eerste week van maart - enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen - maakt De Jonge bekend welke gemeente zich een jaar lang Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland mag noemen. De top-5 bestond tijdens het maken van dit bericht uit: Ermelo, Hardenberg, Goes, Zwolle en Hengelo...

 

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: