Nieuws

Oproep VGN aan Kamer: Bescherm de gehandicaptenzorg!

08 april 2020

Vanmiddag debatteert de Kamer over het beleid van het kabinet met betrekking tot het coronavirus. In een brief aan de Kamer vraagt de VGN met klem om de benodigde beschermingsmiddelen beschikbaar te stellen aan de gehandicaptenzorg, zodat zorgprofessionals én cliënten goed beschermd zijn tegen een besmetting met het coronavirus. Het tekort aan beschermingsmiddelen wordt steeds nijpender en zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg maken zich hierover steeds meer zorgen.

Mondkapjes

Voldoende beschermingsmiddelen

In deze brief schetsen wij het dilemma waar onze leden voor komen te staan.  Of de zorg niet verlenen óf de zorgmedewerkers hun werk laten doen met onvoldoende of geïmproviseerde hulpmiddelen met het risico dat zij een nieuwe besmettingsbron zijn voor andere cliënten en hun eigen gezin. Deze keus wil niemand maken. Dit moet echt anders.  Wij vragen de minister dan ook om voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar te stellen zodat zorgprofessionals én cliënten in de gehandicaptenzorg beschermd worden tegen besmetting van het virus.
Lees hieronder de brief die we naar alle Tweede Kamerleden hebben gestuurd

"Wat wij tot nu toe binnenkregen? 1 doosje mondkapjes en een vuurwerkbril. Met duizenden handen aan het bed..." Op 6 april vertelde Sam Schoch, bestuursvoorzitter van Middin en bestuurslid van de VGN, in Nieuwsuur over de problemen die Middin ervaart bij de verdeling van beschermingsmiddelen. Dit item (van minuut 3.37 tot 8.48) kunt u hier terugkijken

Het debat is live te volgen via www.tweedekamer.nl 

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen