Nieuws

Oproep: VGN zoekt jongeren voor Lab 2030

Leestijd: 2 minuten
04 augustus 2022

Kan de VGN haar ambities uit de visie 2030 realiseren zonder de stem van jongeren? Eigenlijk niet! Daarom werkt de VGN sinds kort samen met Jongerenambassadeurs. We zoeken nu jongeren voor het eerste gezamenlijke project: Lab 2030! Help je mee?

Oproep: VGN zoekt jongeren voor Lab 2030

Wie zijn Jongerenambassadeurs?

Jongerenambassadeurs is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). In heel Nederland matcht Jongerenambassadeurs jongeren aan organisaties met relevante vraagstukken voor jongeren. Zo krijgen de jongeren de kans hun stem te laten horen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheidsinstanties. Jongerenambassadeurs gelooft in de kracht en onmisbare impact van jongeren. Met hun energie, ideeën en adviezen zetten zij de wereld positief in beweging!

Lab 2030 als eerste project met jongeren

Het eerste project waarin de VGN samenwerkt met de Jongerenambassadeurs is het Lab 2030 over kansen creëren in de buurt. Het doel van dit Lab 2030 is om meer verbinding te creëren tussen mensen met en zonder beperking in de buurt van hun zorgorganisatie. De VGN begeleid dit proces waarin zorgorganisaties zélf aan de slag gaan om oplossingen te vinden voor hun eigen problemen in de buurt. En ze willen natuurlijk graag dat jongeren meedenken! Want wat is een wijk zonder jongeren?

Jongeren krijgen in dit project de kans om de gehandicaptenzorg te leren kennen, een bijdrage te leveren aan levensechte oplossingen en daarin met andere jongeren op te trekken!

Help jij mee jongeren te vinden?

Ken jij jongeren (kinderen, neven of nichten, buurmeisjes of jongens, etc) of ben jij zelf een jongere? Bekijk dan snel de oproep voor meer informatie en hoe aanmelden werkt.

portretfoto van Sjors de Ruiter
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sjors de Ruiter

Deze pagina is een onderdeel van: