Nieuws

Paul van der Wijk nieuwe bestuurder Kentalis

29 april 2014

Paul van der Wijk treedt op 1 september toe als lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Kentalis. Hij volgt Bas van den Dungen op, die sinds 1 maart van dit jaar DG Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS is.

Dr. P. van der Wijk (1966) is nu nog lid van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Bij Koninklijke Kentalis, een expertiseorganisatie voor mensen met beperkingen in horen of communiceren, krijgt hij onder meer zorg en bedrijfsvoering in portefeuille. Hij zal een bestuurlijk duo vormen met J.H. (Henk) Bakker, MHA, voorzitter van de Raad van Bestuur en portefeuillehouder onderwijs.

Veranderingen in de zorg
Na onder meer een studie economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Katholieke Universiteit in Leuven is Van der Wijk werkzaam geweest bij zorgverzekeraars en als bestuurder van diverse ziekenhuizen. Relaties met stakeholders, vernieuwing van de organisatie van de zorg, financiën en ICT zijn kernwoorden in zijn carrière.

Drs. Pieter van Geel, voorzitter Raad van Toezicht Koninklijke Kentalis: “Met Van der Wijk halen wij iemand in huis die geknipt is om sturing te geven aan de grote veranderingen in de zorg waar wij voor staan. De financiering verandert drastisch en het is de kunst daar op in te spelen en tegelijkertijd steeds de belangen van onze cliënten en de topkwaliteit die wij nastreven voor ogen te houden. Van der Wijk heeft bewezen dat hij dat als bestuurder uitstekend kan samenbrengen. Hij vernieuwt structuren en verbindt mensen.”

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen