Nieuws

Persoonsgerichte zorg; doe mee met Begeleiding à la carte 2

10 november 2023

Samen de beweging van persoonsgerichte zorg verder brengen. Dat is het doel van Begeleiding à la carte 2. Zodat meer mensen met een beperking voordeel hebben van vernieuwende persoonsgerichte zorg. Je kunt als organisatie nu meedoen met 1 van de 5 aanpakken. Hoe? Dat lees je hier.

Het is belangrijk dat zorg en ondersteuning goed aansluit bij de wensen en behoeftes van mensen met een beperking en die van hun naasten. Dit vraagt om een aanpak voor vernieuwende persoonsgerichte zorg. Hiervoor is bij organisaties soms een andere blik nodig om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid, lef en creativiteit. 

Een aantal organisaties in de gehandicaptenzorg ontwikkelden zo’n aanpak. Onder andere met de begeleiding vanuit het programma Begeleiding à la carte 1 (2019 – 2021). Begeleiding à la carte 2 (2023-2025) is het vervolg van dit programma.

Meedoen

Er zijn 5 aanpakken om uit te kiezen. Klik op de aanpak die je aanspreekt voor meer info en aanmelden. Je kunt aan één aanpak meedoen en aanmelden kan tot 30 november 2023.

Voordelen van meedoen

  • Als deelnemer krijg je begeleiding op maat. Zo biedt het programma bijvoorbeeld begeleiding van een coach, een actieonderzoeker en een kennisverspreider.
  • Als organisatie leer je over een waardevolle methode die de kwaliteit van leven van mensen met een beperking verbetert en meer werkplezier oplevert voor jullie zorgprofessionals.
  • Jullie doen kennis op over effectieve implementatie van methodisch werken in de praktijk. Kennis die je ook na Begeleiding à la carte 2 kunt blijven inzetten.
  • Door deelname aan lerende netwerken leer je van andere organisaties en breid je het professionele netwerk van jullie organisatie uit.
  • Jullie worden zichtbaar als vernieuwer op kenniskanalen, waardoor jullie organisatie als aantrekkelijke werkgever wordt gezien.
  • Door persoonsgerichte zorg verder te brengen en uit te dragen, werkt jouw organisatie mee aan het positieve imago van de gehandicaptensector. 

Over Begeleiding à la carte 2 

Begeleiding à la carte wordt uitgevoerd door kennisorganisatie Vilans en is onderdeel van de Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking van het ministerie van VWS. Het programma is op 1 maart 2023 gestart en loopt 3 jaar.

Lees meer op de website van het Kennisplein Gehandicaptensector.  

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink