Nieuws

Platform brengt cliënten bij werkgevers onder de aandacht

05 juni 2014

Verschillende organisaties hebben samen een digitaal platform ontwikkeld om mensen met een beperking onder de aandacht te brengen van reguliere werkgevers. Het platform heet Werken&Jij en deze zomer vinden in vier regio’s de eerste pilots plaats.

Stichting Philadelphia Zorg is één van de initiatiefnemers van Werken&Jij. Andere zorgorganisaties die deelnemen aan de eerste pilots zijn Triade, Middin, Pameijer, Siza en Amerpoort. Volgens de initiatiefnemers is ook onder gemeenten de belangstelling groot. De eerste pilot start in Ede, de definitieve lancering van het platform wordt verwacht in september.

Iedere zorginstelling krijgt een eigen toegangspunt, met een eigen pool van kandidaten. De kandidaten worden voorzien van een profiel dat is gevalideerd door een jobcoach of gedragsdeskundige en van een arbeidsmatig advies, gericht op hun mogelijkheden. Werkgevers kunnen per regio vrij zoeken in de database. Reacties komen direct binnen bij de belanghebbenden.

Participatie
Volgens de initiatiefnemers is deelname aan Werken&Jij voor alle partijen interessant. Zorgorganisaties maken de transitie door van dagbesteding naar regulier werk. Kandidaten zijn erbij gebaat dat de stap naar werk vanuit de vertrouwde omgeving wordt gezet. Gemeenten geven vorm aan hun rol op het gebied van het participatiebeleid. En werkgevers krijgen gemakkelijk toegang tot een doelgroep die nu sterk gefragmenteerd en gesloten is.

Steeds meer bedrijven en organisaties willen zich hard maken voor mensen met verminderd arbeidsvermogen. Zowel instellingen als werkgevers zijn gebaat bij het landelijk ontsluiten en regionaal aanbieden van kandidaten uit deze doelgroep.

Film
In een korte film wordt het concept van Werken&Jij toegelicht. Ook is een demo van het platform reeds beschikbaar. Organisaties die vragen hebben of willen deelnemen kunnen contact opnemen met Werken&Jij: 035 691 00 28, of info@werkenenjij.nl.

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: