Pluryn opent ‘Living Lab 2.0’

Het vernieuwde Living Lab van Pluryn opent op vrijdag 11 december 2015 zijn deuren. Het Living Lab is een verzamelplaats van alle innovatie binnen Pluryn en een plek die cliënten en medewerkers motiveert en inspireert om deel te nemen aan eHealth. Onlangs verhuisde het Living Lab naar een nieuwe ruimte in het hoofdkantoor van Pluryn aan de Industrieweg in Nijmegen. Ook zijn er enkele nieuwe activiteiten gestart.

Pluryn loopt voorop als het gaat om innovatie in de zorg voor mensen met complexe problematiek. Om iedereen binnen de organisatie kennis te laten maken met eHealth is het Living Lab opgericht. Zowel medewerkers als cliënten leren er spelenderwijs omgaan met Quli, serious games, apps, beeldbellen en andere toepassingen. Ze leren de technologie te beheersen en in de praktijk toe te passen. Ook zijn er mogelijkheden om gadgets uit te proberen, zoals tablets en de Oculus Rift.

Denktank cliënten

Een belangrijk nieuw onderdeel van het Living Lab is de Denktank cliënten. Leden van deze Denktank testen de nieuwste apps, gadgets en technologieën, met als doel te kijken of ze geschikt zijn voor mensen met een beperking. De belangrijkste uitgangspunten zijn daarbij het verbeteren van kwaliteit van leven en het bevorderen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Uitleenservice Pluryn

Pluryn vindt het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige wijze kennis kan maken met handige technologische hulpmiddelen. Om die reden is de Living Lab Uitleenservice opgericht. De uitleenservice is ontwikkeld in samenwerking met de cliënten van de Living Lab Denktank. Mensen met een beperking kunnen diverse apparaten via de uitleenservice lenen. Zo brengt het Living Lab technologie dichter bij de mensen.

Op vrijdag 11 december vindt de opening plaats van het ‘Living Lab 2.0’. Iedereen is die dag tussen 10.00 uur en 14.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via livinglab@pluryn.nl.