Nieuws

Praktijknetwerk arbeidstijden en roosteren: hoe gaat het nu?

Op welke wijze kunnen organisaties zeggenschap over arbeidstijden en roosteren zo laag mogelijk in de organisatie neerleggen? Wat hebben medewerkers nodig om eigen regie en verantwoordelijkheid te nemen? En hoe vind je de optimale match tussen de wensen en behoeften van cliënten en de wensen en mogelijkheden van medewerkers? Met deze en andere vraagstukken houdt het Praktijknetwerk arbeidstijden en roosteren zich bezig.

Hoe zat het ook alweer?

Begin dit jaar zijn vier pilotorganisaties gestart met proefprojecten, waarbij ze experimenteren met een andere manier van werken. Ook onderdeel van het Praktijknetwerk zijn organisaties die niet actief aan de slag gaan, maar wel vanuit een klankbordrol kritisch meedenken met de pilotorganisaties. De uitkomsten van de pilots worden gedeeld met andere organisaties in de branche middels een slotbijeenkomst en whitepaper.

Slotbijeenkomst Praktijknetwerk: komt u ook?

De slotbijeenkomst van het Praktijknetwerk Arbeidstijden en Roosteren vindt plaats op 26 september (13:00 – 16:00 uur). De bevindingen van de pilotorganisaties Visio, Esdégé-Reigersdaal, PSW en Zuidwester worden gepresenteerd en vervolgens gebundeld in een whitepaper. Geïnteresseerde werknemers en werkgevers zijn van harte welkom op deze slotbijeenkomst en kunnen dus met dit whitepaper kennis voor de eigen praktijk halen. Aanmelden voor de slotbijeenkomst kan tot 21 september 2017 bij m.hietkamp@caop.nl

Auteur: Andrea Hodzelmans