Nieuws

Promens Care en NOVO gaan op in Cosis

31 december 2012

Zorgaanbieders Promens Care en NOVO bundelen per 1 januari 2013 hun krachten in een holding met de naam Cosis. De twee zorgorganisaties blijven zelfstandig en onder hun eigen naam werken.

In een persbericht laten Promens Care en NOVO weten dat ze beiden in hun eigen werkgebied een goede naamsbekendheid hebben opgebouwd en kunnen rekenen op het vertrouwen van cliënten, medewerkers en relaties. Wel werken de twee zorgaanbieders binnen Cosis toe naar gemeenschappelijke ondersteunende diensten.

Kwaliteit
Deze bundeling moet de continuïteit en de kwaliteit van zorg aan mensen met een beperking van jong tot oud waarborgen. Het doel is de cliënt te ondersteunen om een zo goed mogelijk leven te kunnen leiden in en met hun omgeving.

Latijn
De nieuwe naam is een samenvoeging van de Latijnse woorden co (samen) en esse (zijn) en cosa (zaak) en wil daarmee de kracht van samenwerking benadrukken. De raad van bestuur van Cosis wordt gevormd door Wiecher Hadderingh (huidig bestuurder Promens Care) en Jaap van der Pol (huidig bestuurder NOVO).