Nieuws

Q&A werkgevers voor ‘Extra handen voor de zorg’

Leestijd: 2 minuten
27 maart 2020

Het nieuwe platform www.extrahandenvoordezorg.nl brengt vraag naar en aanbod van extra personeel voor de zorg (regionaal) samen. In een aantal vragen en antwoorden zet de VGN op een rij met welke voorwaarden werkgevers rekening kunnen houden.

Onderaan dit artikel vindt u de FAQ met betrekking tot dit onderwerp én een model Vrijwilligersovereenkomst.

Informatie voor begeleiders

Over het platform Extra handen voor de zorg

Het platform www.extrahandenvoordezorg.nl is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, waaronder VGN, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De verschillende initiatieven die de afgelopen dagen zijn gelanceerd om extra zorgpersoneel te werven, bundelen hun krachten en worden via een gezamenlijke database gekoppeld aan de vraag van zorgorganisaties.

Voor wie?

Zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers kunnen zich aanmelden of organisaties die tijdelijk een overschat aan medewerkers hebben, omdat bepaalde activiteiten niet meer plaats vinden. Gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken kunnen via dit platform laten weten dat zij beschikbaar zijn.

Meer informatie over het platform in dit eerder verschenen nieuwsbericht

 

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner