Nieuws

Vraag en aanbod extra zorgpersoneel bij elkaar gebracht

Leestijd: 2 minuten
18 maart 2020

Er is vandaag een platform beschikbaar gekomen, waarop vraag en aanbod van extra personeel voor de zorg (regionaal) samengebracht kan worden. Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met dit initiatief hopen partijen de inzet van extra personeel in zorgorganisaties, waaronder binnen de gehandicaptenzorg, gedurende de coronacrisis te ondersteunen.

wereldkaart met daarover heen een tekst met covid 19

Duizenden aanmeldingen van ex-zorgmedewerkers

De verschillende initiatieven die de afgelopen dagen zijn gelanceerd om extra medewerkers voor de zorg te werven, bundelen hun krachten en worden via een gezamenlijke database regionaal gekoppeld aan de vraag van zorgorganisaties. Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen bijvoorbeeld gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken zich aanmelden als ze tijdelijk terug zouden willen keren. De afgelopen dagen kwamen er her en der al zo’n 7000 aanmeldingen binnen van ex-zorgmedewerkers die graag zouden willen helpen nu er overuren worden gemaakt in de zorg. En als er bij organisaties of bedrijven sprake is van een tijdelijk overschot aan medewerkers omdat bepaalde activiteiten niet meer plaats vinden, kan dat ook via de site worden gemeld.
Zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis op zoek zijn naar extra medewerkers kunnen op het platform hun vraag naar extra inzet aangeven.

Via het platform worden vraag en aanbod zo goed als mogelijk gematcht op regionaal niveau. In elke RegioPlus-regio is een team aanwezig dat er voor zorgt dat mensen terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn en ze het meest kunnen betekenen. Hierbij wordt uiteraard gelet op opleidingsniveau, ervaring maar ook op het besmettingsrisico dat mensen van buiten de organisatie met zich mee kunnen brengen. Medewerkers van RegioPLus coördineren, ondersteund waar nodig door medewerkers van de VGN en ActiZ.

Bijgaand treft u het persbericht dat namens alle betrokkenen vanavond via VWS is uitgegaan.
Mocht er nog nuttige, praktische informatie over het platform beschikbaar komen, dan vullen we dit artikel uiteraard aan. 

portretfoto van Gerard Schoep
Wil je meer weten?
Neem contact op met Gerard Schoep

Deze pagina is een onderdeel van: