Nieuws

RegioSessies ‘Organiseren van agressieaanpak’

07 juli 2015

Een geslaagde aanpak van agressie kan niet zonder een goed geïmplementeerd anti-agressiebeleid. Het begint met beleid op papier, maar de uitvoering ervan bepaalt het uiteindelijke succes. Hoe zorg je eigenlijk voor een goede uitvoering? De campagne 'Wees duidelijk over agressie' organiseert in september drie gratis RegioSessies waarin de agressieaanpak centraal staat. U kunt zich nu gratis inschrijven!

De aanpak van agressie gaat veel verder dan een aantal losse (preventie)middelen of papieren beleid. Een goed anti-agressiebeleid binnen een organisatie voer je samen uit, vanuit je eigen rol. Maar hoe doe je dat als stafmedewerker? Of juist als teammanager? En wat heb je daarvoor nodig? Tijdens de RegioSessies houden (jeugd)zorgprofessionals elkaar een spiegel voor en worden deze en meer vragen beantwoord.

Voorbeelden uit de praktijk
Tijdens elke sessie komen verschillende voorbeelden uit de praktijk aan bod. Collega's uit andere organisaties vertellen hoe zij hun aanpak vorm hebben gegeven. Met een flinke dosis praktijk, een beetje theorie, het delen van valkuilen en goede ervaringen en een paar praktische opdrachten wordt aan de ochtend invulling gegeven.

Schrijf je nu in!
Kom ook naar de RegioSessie ‘Organiseren van agressieaanpak’ op 10 september in Emmeloord, 15 september in De Bilt of 17 september in Eindhoven. De sessie is interessant voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met agressie in de (jeugd)zorg. Denk bijvoorbeeld aan (jeugd)zorgmedewerkers, leidinggevenden, OR-leden, HR-medewerkers, arbocoördinatoren en teamleiders. Schrijf u hier gratis in.

Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’
De RegioSessies zijn een onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn Actiz, BTN, CNV Zorg & Welzijn, FBZ, FNV, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen