Nieuws

Rondreizende expositie BooghGoed

16 september 2013

De expositie BooghGoed reist de komende twee maanden door Midden Nederland. In een aantal plaatsen is de expositie een week lang te bezichtigen op werkdagen van 9.30 – 16.30 uur. De start  vindt plaats op vrijdag 13 september bij Boogh aan de Schoolstraat 53a in Baarn. Boogh is de specialist in het begeleiden, behandelen, trainen en re-integreren van mensen met hersenletsel een lichamelijke beperking of chronische ziekte in Midden-Nederland.

BooghGoed staat voor producten die ontworpen en gemaakt zijn door mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronisch ziekte. Tijdens de rondreizende expositie wordt een groot deel van de collectie getoond, zoals een tafellamp gemaakt van keramiek en zuiverscheerwol, een wiebelvaas,  serviesgoed en sieraden. Ieder mens wil graag mee kunnen doen in de maatschappij. Voor mensen met een beperking is dat vaak moeilijker. Met het ‘productmatig werken’ leveren mensen met een beperking in eigen tempo en naar eigen vermogen weer een bijdrage. Mooie producten maken voor iemand anders zorgt ervoor dat ze trots zijn op hun werk en het gevoel hebben er toe te doen

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een prachtige collectie, waarin cliënten en professionele begeleiders van Boogh nauw samenwerkten om te komen tot verrassende ontwerpen. Daarnaast werkt Boogh samen met een jonge ontwerper: Alexandra Huurman, een enthousiaste startende ontwerper met een duidelijk eigen stijl. Ontdekkingen door experimenten en anders kijken naar mogelijkheden van materiaal en techniek vormen meestal het startpunt van de ontwerpen. Door deze vorm van werken krijgen cliënten inzicht in productontwikkeling en leren om ‘anders’ te denken en te kijken. De vorm van werken zorgt ervoor dat zij zich verder kunnen ontwikkelen op diverse gebieden.

Bent u nieuwsgierig naar de rondreizende expositie BooghGoed, dan bent u van harte welkom om te komen kijken. De expositie reist via het volgende schema:

  • 13 september tot 20 september – Boogh Baarn, Schoolstraat 53a in Baarn
  • 20 september tot 27 september – Boogh Harmelen, Hendriklaan 7 in Harmelen
  • 4 oktober tot 18 oktober – Boogh Utrecht locatie Paraplu, van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht
  • 18 oktober tot 25 oktober – Boogh Utrecht locatie Terwijde, Operettelaan 629 in Utrecht
  • 25 oktober tot 1 november – Boogh Veenendaal, Nijverheidslaan 6 in Veenendaal
  • 1 november tot 8 november – Boogh Wijk bij Duurstede, Gansfortstraat 4 in Wijk bij Duurstede
  • 8 november tot 15 november – Boogh Culemborg, Admiraalvlinderlaan 2 in Culemborg