Nieuws

Steffie geeft eenvoudige uitleg over coronavirus

01 april 2020

De makers van Steffie hebben een nieuwe stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare doelgroepen.

Eenvoudige uitleg coronavirus

Vanaf dinsdag 31 maart kan iedereen terecht op corona.steffie.nl voor begrijpelijke en betrouwbare informatie over het coronavirus. De website is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid. Met de website voorziet Steffie in de groeiende vraag naar betrouwbare en begrijpelijke informatie voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Antwoord op vragen

Steffie beantwoordt vragen zoals: Welke symptomen kan je verwachten als je het virus krijgt? Hoe zorg je ervoor dat je zelf en anderen niet ziek worden? Ook komen onderwerpen zoals goed je handen wassen en het maken van een dagindeling aan bod. In de volgende versie gaat Steffie ook aandacht besteden aan angstreductie en hoe iemand zijn of haar vrije tijd het beste kan indelen.

Voorkomen van angst en stress

Juist in tijden van crisis heeft iedereen behoefte aan betrouwbare en begrijpelijke informatie. Dat voorkomt ook angstgevoelens, stress en mogelijk zelfs gezondheidsproblemen. Vanwege de stapsgewijze uitleg, vriendelijke animaties en gesproken tekst is deze Steffie-module fijn voorlichtingsmateriaal voor meer dan 1,5 miljoen mensen. Neem snel een kijkje op corona.steffie.nl.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink