Nieuws

Suïcidepreventie voor professionals en naasten

01 april 2020

De organisatie 113 Zelfmoordpreventie biedt een online training suïcidepreventie aan voor professionals en naasten. Doordat de professional meer op afstand komt te staan door de corona-crisis, wordt het betrekken en ondersteunen van naasten nóg belangrijker.

stay home

De maatregelen rondom het coronavirus hebben een grote impact op mensen met psychische kwetsbaarheid. Behandelingen zijn stopgezet of vinden op afstand plaats. Doordat de professional meer op afstand komt, wordt het betrekken en ondersteunen van naasten nóg belangrijker. In je werk kun je mensen ontmoeten die zodanig klem komen te zitten dat zij suïcidale gedachten krijgen.

Op de website van 113 Zelfmoordpreventie staan informatie en tips voor professionals werkzaam in sectoren als de zorg, ggz, ggd, gemeente, schuldhulpverlening en onderwijs. Ook is er een online training suïcidepreventie voor professionals en naasten. Hierin leer je om het gesprek met je naaste, klant, cliënt, werknemer of leerling aan te gaan wanneer je aanvoelt dat hij of zij klem zit en mogelijk zelfmoordgedachten heeft. De online training duurt een uur en is gratis te volgen.

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: