Nieuws

Terugblik congres Duurzame Zorg

23 oktober 2019

Op de dag van de duurzaamheid, donderdag 10 oktober, vond dit jaar het congres Duurzame Zorg plaats. Tijdens het congres kwamen verschillende organisaties bijeen, waaronder de VGN, die zijn aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg om te praten over het verduurzamen van de zorg. De dag stond in het teken van kennis delen, verbinden en inspiratie op doen.

Congres Duurzame Zorg

Prof. Guus Velders (RIVM) en dr. Michiel Zijp (RIVM) vertelden over de oorzaken van klimaatverandering en bijbehorende gezondheidseffecten. Wat kun je hieraan doen (als organisatie) en hoe meet je de effecten van jouw acties? De hele dag vonden er inhoudelijke themasessies plaats om dieper in te gaan op bijvoorbeeld financiële vraagstukken die komen kijken bij het verduurzamen van zorgvastgoed.

Tijdens het congres ondertekenden nog 31 partijen de Green Deal Duurzame Zorg en werden de winnaars van de verkiezing Duurzame Zorgprofessional bekend gemaakt. Nieuwsgierig naar de winnaars en hun ideeën/initiatieven? Je leest het hier.

Nieuwe initiatieven

Tijdens het congres zijn ook twee initiatieven gelanceerd, het kennis- en innovatieplatform Maatschappelijk Vastgoed en de website van de Green Deal Duurzame Zorg. Voor het platform Maatschappelijk Vastgoed werken verschillende ministeries samen om kennis te delen over het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Onderdeel hiervan is het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg. De website van de Green Deal Duurzame Zorg heeft als doel om te informeren over de inhoud en actualiteiten van de Green Deal Duurzame Zorg.

Bekijk de video voor een impressie van de dag. 

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: