Nieuws

Terugkoppeling enquête zorgaanbieders

Leestijd: 1 minuten
04 maart 2022

Ongeveer 60% van de toewijzingen voor de migratiegroep zijn ontvangen. Ongeveer 40% van de verwachte toewijzingen ontbreekt nog. Wanneer er nog géén afspraken zijn gemaakt met de nieuwe gemeente en er nog geen nieuwe toewijzing is ontvangen, betaalt de latende gemeente nog voor deze jeugdige tot moment van overdracht naar de nieuwe gemeente.

Enkele weken geleden hebben wij een enquête over de wetswijziging uitgezet onder zorgaanbieders. In totaal hebben wij 80 reacties ontvangen, veel dank hiervoor!

Uit de enquête is onder andere gebleken dat zorgaanbieders zo’n 60% van de toewijzingen voor de migratiegroep hebben ontvangen en dat ongeveer 40% van de toewijzingen nog ontbreekt. Wanneer er nog géén afspraken zijn gemaakt met de nieuwe gemeente en er nog geen nieuwe toewijzing is ontvangen, betaalt de latende gemeente nog voor deze jeugdige tot moment van overdracht naar de nieuwe gemeente. Het is de verantwoordelijkheid van gemeenten om dit onderling te verrekenen.

Mochten zorgaanbieders toch problemen ervaren bij de eerste facturen van 2022, dan roepen wij zorgaanbieders dringend op om dit door te geven via meldpuntwpb@i-sociaaldomein.nl, zodat we samen (eventueel met de betreffende gemeente) kunnen kijken hoe dit opgelost kan worden.

Om de overdracht te vergemakkelijken, is het van belang dat gemeenten en aanbieders elkaar goed weten te vinden. Daarom is het belangrijk dat zowel gemeenten als aanbieders hun contactgegevens invullen en up-to-date houden in de contactendatabase, zie hier de instructies hiervoor.

Kijk op de site van het Ketenbureau i-sociaal domein voor meer informatie over het woonplaatsbeginsel

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: