Nieuws

Trainingen Expertisecentrum EMB: Een brug tussen wetenschap en praktijk

13 juni 2017

Bij het Expertisecentrum EMB is wetenschappelijke kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) samengebracht onder één dak. We willen deze kennis toegankelijk maken voor een ieder die hier interesse in heeft. In september starten de trainingen en aanmelden kan vanaf nu!

Het Expertisecentrum EMB is een samenwerking tussen ‘s Heeren Loo en de Rijksuniversiteit Groningen. Er wordt nauw samengewerkt met het Platform EMG en het Quality of Life Centre.  De trainingen hebben doel wetenschappelijke kennis op het gebied van de ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met EMB toegankelijk en toepasbaar te maken.

Door ons worden de volgende trainingen aangeboden:

  • Werken met Perspectief (ondersteuningsprogramma Vlaskamp)
  • Train de trainer werken met Perspectief
  • Gedragsproblemen bij mensen met EMB
  • Samenwerken met ouders van een kind met EMB
  • Signaleren van pijn bij mensen met EMB

Daarnaast zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe trainingen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Denk aan diagnostiek, sociale netwerken en alertheid.

Meer informatie en aanmelden voor een training kan via: www.expertisecentrumEMB.sheerenloo.nl of neem contact op via expertisecentrumemb@sheerenloo.nl

Deze pagina is een onderdeel van: