Nieuws

Twee nieuwe toezichthouders Abrona

14 december 2012

De Raad van Toezicht van gehandicaptenzorgaanbieder Abrona heeft twee nieuwe leden: Cock Aquarius en Bert Wijbenga van Niewenhuizen. Op 11 december zijn zijn toegetreden.

Cock Aquarius volgt, op voordracht van de Ondernemingsraad, Juanita Pawlikowski (interimmanager/-bestuurder in overheids- en zorgsector) op vanwege het aflopen van haar zittingstermijn. Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen volgt Marian Jongmans (hoogleraar pedagogiek Universiteit Utrecht en gezondheidszorgpsycholoog Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht) op vanwege het aflopen van haar zittingstermijn.

Cock Aquarius
Cock Aquarius is zelfstandig ondernemer voor bestuur, toezicht en innovatie op het  vlak van profit en not-for-profit. Daarnaast is zij voorzitter van het bestuur Zorg aan Zet (arbeidsmarkt in de Zorg), lid van de Raad van Toezicht van Moveoo te Roermond (opvang dak- en thuislozen), lid van de Raad van Toezicht van La Providence (V&V) en lid van het Bestuur Limburg Festival

Cock Aquarius: “Mensen met een verstandelijke beperking hebben mijn hart gestolen. Zij verdienen een plek in de samenleving die hen goed doet. Daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.”

Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen
Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen is voorzitter Raad van Bestuur van woningcorporatie Woonbron. Daarnaast is hij bestuurslid van ‘De Vernieuwde Stad’ gevestigd te Utrecht.

Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen: "Een goed leven is meer dan alleen voor jezelf en je eigen behoeftebevrediging zorgen, maar zeker ook zorgen voor anderen. Iedereen kan dat op zijn eigen manier en met zijn eigen talenten doen. Het leidt tot groter geluk.”