Nieuws

Uitdaging voor gegevensuitwisseling gehandicaptenzorg

13 maart 2018

Erik Kuik legt in een korte video uit wat het belang is van een duurzaam en veilig informatiesysteem voor de gehandicaptenzorg. Erik Kuik is bestuurslid van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), in die hoedanigheid deelnemer aan het Informatieberaad Zorg, en voorzitter van de Raad van Bestuur van zorggroep Alliade.

Betekenisvolle informatie
Door de kwetsbare situatie van gehandicapten is betekenisvolle informatie binnen een informatiesysteem in de zorg van cruciaal belang, stelt Erik Kuik: “Een ingescheurde teennagel kan voor iemand met een verstandelijke beperking een grotere impact hebben dan voor iemand anders. Die kan ook veel impact hebben op het gedrag. Het betekent dat die informatie anders gebruikt moet worden door professionals in de gehandicaptensector.” Binnen de organisaties en instellingen gebeurt dit al. De uitdaging ligt bij de gegevensuitwisseling buiten de organisatie. Klik hier voor de video.

In een reeks van filmpjes komen de sleutelfiguren van het Informatieberaad aan het woord; van elk van de doelgroepen een afgevaardigde. Zij vertellen in 100 seconden over het belang van een duurzaam en veilig digitaal informatiesysteem, vanuit hun eigen perspectief. Klik hier voor deze filmpjes.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: