Nieuws

Uitnodiging dialoogsessies Inzicht in kwaliteit 2024

Leestijd: 1 minuten
26 april 2024

Op 28 juni en 1 juli is het weer tijd voor de online dialoogsessies over kwaliteit in de gehandicaptenzorg op basis van de kwaliteitsbeelden over 2023.

Tijdens deze sessies gaan we met elkaar in gesprek over kwaliteit: wat gaat goed, wat kan beter en hoe? Maar ook: hoe heb en houd je inzicht in kwaliteit?

Praat je (weer) mee?

Kwaliteitskompas

Voor wie?

De online dialoogsessies zijn bedoeld voor iedereen die meewerkt aan en meedenkt over (inzicht in) kwaliteit in de gehandicaptensector. Dit gesprek is waardevol om te voeren met mensen vanuit verschillende rollen en perspectieven. Naast kwaliteitsfunctionarissen nodigen we daarom ook expliciet professionals en mensen vanuit cliënten- of verwantenraden uit om deel te nemen. Ook externe stakeholders zoals zorgkantoren en de inspectie zijn welkom, omdat zij in de praktijk vanuit hun werk ook te maken hebben met het kwaliteitsbeeld. 

Doel

Het doel is om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Waarbij de kernvraag is: komen we steeds dichter bij de essentie van inzicht in kwaliteit? 

Het gaat ook over onderwerpen als: 

  • De rol van teamreflectie. 
  • Of en hoe het lukt om de professionals en mensen met een beperking een stem te geven in gesprekken over kwaliteit en kwaliteitsbeeld.
  • Hoe cycli van kwaliteits- en financiële verantwoording zich tot elkaar verhouden. 

Kleine subgroepen

Zoals afgelopen jaren staat de dialoog in kleine groepen centraal. Het gesprek in deze subgroepen wordt interessanter met een goede voorbereiding. Dat doen we door van tevoren (minimaal) 1 kwaliteitsbeeld van een andere organisatie te lezen en enkele vragen hierover te beantwoorden. Ook stellen we wat vragen over het kwaliteitsbeeld van de organisatie waar je zelf werkt.

Na je inschrijving, krijg je begin juni bericht over de subgroep-indeling en de gevraagde voorbereiding.

Inschrijven?

Meld je aan vóór 31 mei door je in te schrijven via het formulier op onze website:

  • klik hier voor 28 juni 2024
  • klik hier voor 1 juli 2024 

Stuur deze uitnodiging ook door naar mensen in jouw organisatie die actief werken aan kwaliteit van de zorg(organisatie) of die geïnteresseerd zijn in kwaliteit van (gehandicapten)zorg en hoe men hiermee bezig is.

 

Annemarie Peters VGN
Wil je meer weten?
Neem contact op met Annemarie Peters-Bartraij

Deze pagina is een onderdeel van: