Nieuws

Uw idee voor een werkplaats op het Kennisplein

17 maart 2014

Het Kennisplein Gehandicaptensector en Stichting SPZ zijn op zoek naar jouw inspirerende idee voor een werkplaats binnen het thema ‘Mensen met een licht verstandelijke beperking en de transitie.’

Een werkplaats is een project waarin kennis wordt gebundeld en verspreid. De werkplaats resulteert in een praktijkproduct dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen met een verstandelijke beperking. De professional of cliënt kan er meteen mee aan de slag.

Onderwerpen die bij dit thema passen zijn:

  • licht verstandelijke beperking en arbeidsparticipatie, bijvoorbeeld gelieerd aan de Participatiewet;
  • schuldhulpverlening, o.a. knelpunten in schuldhulpsaneringstrajecten voor mensen met LVB;
  • dagbesteding, knelpunten voor– of na overgang naar gemeenten;
  • jeugd met een licht verstandelijke beperking.

Financiering SPZ Fonds
Stichting SPZ, die steun bevordert aan mensen met een verstandelijke beperking, financiert van 2014-2016 drie werkplaatsen op het Kennisplein Gehandicaptensector. Ieder jaar is voor één werkplaats € 25.000,- beschikbaar voor de bekostiging van een kennisproduct en uitvoeringsuren. Het Kennisplein Gehandicaptensector biedt ondersteuning en procesbegeleiding bij de uitvoering van de werkplaats en helpt bij de communicatie en verspreiding van het eindproduct.

Uw idee indienen
Heeft u een idee voor een werkplaats? Dan heeft u tot donderdag 1 mei 2014 de tijd om uw idee in te dienen. Uit de inzendingen selecteert de beoordelingscommissie drie ideeën. Kijk hier voor meer informatie over de criteria en de procedure.