Nieuws

UWV informeert Wajongeren over mogelijke veranderingen

14 juli 2014

De Eerste Kamer heeft op 1 juli jl. de Participatiewet aangenomen die op 1 januari 2015 van kracht wordt. De Participatiewet heeft gevolgen voor jongeren met een ziekte of handicap (Wajong). Om huidige Wajongeren en hun ouders en verzorgers goed te informeren, is UWV een landelijke campagne gestart over de mogelijke veranderingen die uit de Participatiewet voortvloeien.

UWV zet in op een mediacampagne en persoonlijke communicatie. In de massamediale campagne besteedt UWV aandacht aan drie onderwerpen namelijk beoordelen, werken en uitkering.

Campagne
De campagne bestaat uit radiospots, advertenties in landelijke dagbladen, banners op Internet en zoekmachinemarketing. Deze massamediale campagne is gestart op 2 juli en loopt door tot het einde van dit jaar. Daarnaast biedt de website www.uwv.nl door teksten en korte uitlegfilmpjes informatie gericht op oude én nieuwe Wajongers.

Persoonlijke informatie
De huidige jongeren met een ziekte of handicap ontvangen ook persoonlijke informatie in de vorm van een brief. Begin juli ontvangen ze een  brief met algemene informatie en een verwijzing naar uwv.nl voor meer informatie. Animatiefilmpjes laten zien wat er gaat gebeuren op het gebied van beoordelen, werken en inkomen. Ook kunnen Wajongers telefonisch contact opnemen met het Klantencontactcentrum.
In oktober en november zijn er informatiemarkten in de regio’s voor wie nog meer wil weten.

Vragen over Wajong? Op uwv.nl vind je alle veranderingen op een rij gezet.

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: