Nieuws

Vacature Hoofddocent Masterclass

Leestijd: 1 minuten
06 oktober 2022

Kennis en onderzoek zijn noodzakelijk om de gehandicaptenzorg te blijven verbeteren en te verrijken. Daarom stimuleert de VGN organisaties in de gehandicaptenzorg om zich bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek. Een belangrijk middel daarvoor is de Masterclass Wetenschappelijk onderzoek in de Gehandicaptenzorg die we sinds 2007 organiseren.

Masterclass

Vanwege pensionering van één van de twee hoofddocenten zijn wij op zoek naar een:

Hoofddocent Masterclass Wetenschappelijk onderzoek in de Gehandicaptenzorg (m/v)

 

De Masterclass Wetenschappelijk onderzoek in de Gehandicaptenzorg bestaat uit drie tweedaagse blokken (in een hotel/groepsaccommodatie) en 4 losse dagen (in het kantoor van de VGN) verspreid over een periode van 12 maanden. Een cursusgroep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers, die merendeels werkzaam zijn bij VGN-lid-organisaties.

De ideale hoofddocent:

  • is gepromoveerd;
  • heeft kennis van en ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek in de gehandicaptenzorg;
  • beschikt over didactische vaardigheden en concrete onderwijservaring met verschillende werkvormen;
  • heeft ervaring met coaching van cursisten, zowel individueel als in groepsverband;
  • heeft actuele kennis van de kennisinfrastructuur in de gehandicaptenzorg en beschikt bij voorkeur over een netwerk in het onderzoeksveld (zowel van universiteiten als hogescholen) in de gehandicaptenzorg (een aanstelling in een onderzoeksetting is een pre);
  • heeft ervaring met het schrijven en beoordelen van onderzoeksvoorstellen;
  • heeft affiniteit en bij voorkeur ervaring met de praktijk van de verstandelijk, lichamelijk en/of zintuiglijke gehandicaptenzorg (werk- en/of onderzoekservaring bij een aanbieder van gehandicaptenzorg is een pre).

Verder zijn vanzelfsprekend beschikbaarheid (tijdens en rondom de cursusdagen, maar ook tussendoor bij vragen van cursisten) en flexibiliteit belangrijk en is essentieel dat beide hoofddocenten elkaar kunnen aanvullen en samenwerken (een ‘goede tandem’ vormen).

Praktische informatie

  • De verbintenis met de VGN betreft per Masterclass-editie een overeenkomst van opdracht op basis van een offerte.
  • De eerstvolgende editie van de Masterclass Wetenschappelijk onderzoek in de gehandicaptenzorg is, bij voldoende aanmeldingen, gepland in de periode april 2023 – april 2024.

Procedure

U kunt uw motivatie samen met uw cv mailen naar jvisscher@vgn.nl voor 1 november a.s. onder vermelding van “Hoofddocent Masterclass”. De eerste (online) kennismakingsgesprekken staan gepland op 11 november. 

Portretfoto van Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher

Deze pagina is een onderdeel van: