Nieuws

Veel media-aandacht voor zware gedragstoornis van Dexter

06 mei 2014

Verschillende media hebben gisteren en vandaag aandacht besteed aan Dexter Budding, een kind met een zware gedragstoornis dat veel zorg behoeft. Zijn ouders gaven in het AD en tijdens een uitzending van RTL Late Night uitleg over de zorg die zij aan hun zoon geven en over hun ambitie om via een eigen ‘foundation’ een aangepaste woning voor Dexter te bouwen.

Een artikel in het AD van maandag 5 mei beschrijft het gedrag van Dexter en de wijze waarop de ouders daarmee omgaan. Ze gaven beide hun baan op en het gezin leeft van het persoonsgebonden budget van Dexter. Naar de persoonlijke zorg die ouders geven, vragen ze ook aandacht voor de Dexter Foundation. Met particuliere giften willen de ouders een aangepaste woning laten bouwen, waarvoor het meeste geld inmiddels is ingezameld. Zorginstelling Esdégé-Reigersdaal is bij dit project betrokken. Het huis zou in 2016 bewoonbaar moeten zijn door vier personen, waaronder Dexter.

RTL Late Night liet in de uitzending van 5 mei Josette en Mark Budding, de ouders van Dexter, aan het woord. Ook in de tv-uitzending vertelden de ouders over het plan van de aangepaste woning. Hun verhaal werd ondersteund met beelden van een documentaire uit het leven van Dexter, die op 12 mei om 21.00 uur wordt uitgezonden op Nederland 2.